9 martie ’17

De 8 martie, am primit flori, urări şi am pictat până pe la miezul nopţii. Una peste alta, a fost o zi liniştită şi inspirată. Marele evenimente au o altă logică la mine, mult mai personală, deşi i-am urat mamei cele mai frumoase gânduri, precum şi câtorva femei deosebite din viaţa mea. Feminitatea, o consider tot un act personal, iar feminismul e o chesiune despre care îmi place să vorbesc cu motiv, dar fără ocazie.

Totuşi, pe seară, când mă jucăm cu nişte nuanţe pe pânza mea, mi-am amintit de o carte primită cadou, pe care o am în bibliotecă de ceva vreme – „1000 Nudes. A History of Erotic Photography from 1839 – 1939”, Uwe Scheid Collection.

E un album interesant cel puţin de răsfoit şi nu doar de către pasionaţii de fotografie sau de arta erotică, cum e cazul meu, ci şi de cei care au o curiozitate în a vedea cum a evoluat modelul feminin. Dacă acesta s-a modificat într-adevăr substanţial din 1839 până în prezent, am remarcat că nu acelaşi lucru am constatat despre dezinvoltura cu care personajele îşi exprimau sexualitatea în faţa apatului de fotografiat. Cumva…, m-a surprins.

Instinctele umane par a nu ţine cont de trecerea vremii, de alte schimbări, ci doar primesc o haină sau alta în care sa se prezinte lumii în varii timpuri, în varii contexte..

Imaginea zilei @ Marie Sechtlova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyrighted Image