7 aprilie ’17. Teatru: NSFW – Nerecomandat la Job

Ştiam de ceva timp de Point, un art hub care a găzduit ieri piesa de teatru NSFW – Nerecomandat la Job, loc despre care am avut surprinderea să constat că i-am bătut în necunoaştere trotuarul din faţa porţii de nenumărate ori în plimbările obsesiv-cărturesciane pentru Bulevardul Dacia şi împrejurimi. Nu la mare distanţă, pe General Eremia Grigorescu, se află acest loc cozy în care sunt sigură că voi reveni.

Despre NSFW – Nerecomandat la Job, o satiră interesantă, de un comic delicios pe alocuri, pot spune că merită văzută de toţi cei care privesc societatea de consum cu un ochi critic (sau au nevoie de educarea lui?!). Chiar dacă ne înfrăţim cu absurdităţi umane şi inversarea scării de valori, important e într-un final ce se Vinde. O relaţie comerciant-consumator de influenţă reciprocă, în care ajungi într-un final să nu ştii cu precizie către cine să îndrepţi degetul care blamează. Către cel care livrează nonvaloare sau către publicul care cere şi, apoi, mănâncă rapace?

Indiferent de răspuns, repercursiunile sunt însă evidente şi au constituit tocmai subiectul acestei piese. Sexualitatea care populează şi propulsează lumea media, dezideratul perfecţiunii speculat cu iscusinţă de aceasta, puterea banului, lipsa de scrupule, competiţia neonestă, compromisul devin din aberaţii o normalitate pe care eşti forţat să o îmbrăţişezi dacă nu vrei să rămâi în afara jocului.

Aidan (Emilian Oprea), şeful manipulator şi cinic, într-o lume a bărbaţilor dominaţi de apetenţa pentru putere şi adversarul de sex opus, feminista extremă, idolatrizând perfecţiuea aparenţelor şi profitând de funcţia de conducere pentru a le impune (Ana Maria Moldovan), precum şi victimele lor într-un sistem în care, de fapt, toţi i-au căzut victime: Rupert (Alexandru Potocean), angajatul care îşi maschează slăbiciunile prin umor ce trece uşor la nevroză, rebeliune sau compromis exagerat; Charlotte (tot Ana Maria Moldovan), feminista forţată de circumstanţe să lucreze pentru o publicaţie de bărbaţi, unde îşi pune la bătaie farmecul feminin şi sexualitatea pentru a supravieţui; Sam (Rareş Andrici), tânărul absolvent de studii superioare, aflat la începutul carierei, personajul neîntinat moral încă al acestei piese, care află în scurt timp că valorile de care se leagă sunt perimate în această lume; Bradshow (Gabriel Răuţă), tatăl care îşi apară reputaţia fetei minore ce apare dezbrăcată pe coperta unei reviste de bărbaţi, redus la tăcere în final prin puterea banului.

O lume nebună, nu? De neignorat, totuşi…

Imagine @Adi Bulboacă, din arhiva Point

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyrighted Image