5 martie ’17

Deşi Dumnezeu, când a creat lumea, a hărăzit duminica pentru repaos, sâmbăta a fost dintotdeauna ziua mea de răsfăţ. În seara de vineri, abia simt ca mă scutur de agitaţia din timpul săptămânii, iar duminica, ştii că vine luni. Asta în cazul în care nu mă loveşte inspiraţia şi mă apuc de lucru chiar de duminică, fără să mă simt totuşi cu musca pe căciulă dacă profit de scuza divină. Sâmbăta e deci, la mine, ziua cu bilet de voie şi îmi place să servesc doar voie bună. Cel puţin, cam astea sunt socotelile de acasă.

Cum mă bate de la o vreme gândul să reîmprospătez decorul în living, inclusiv cu nişte perne decorative chic, mi-am făcut ziua de ieri una de hoinăreală şi pe la magazine de profil. După ce mi-am făcut prezenţa pe la cele despre care ştiu că nu m-au dezamăgit în alte dăţi, de pe unde am mai cules câte una, alta, mi-am adus aminte de o recomandare a unei prietene. Nu ştiu de ce se nimerea tot timpul ultima pe lista de vizitat şi, apoi lăsam pe altădată şi, uite, aşa, am ajuns abia într-un târziu.

Pentru vânătorii de lucruri deosebite şi cu un aer romantic sau victorian, magazin Sophia e un pont de dat mai departe. Preţuri excepţionale, materiale de calitate, imprimeuri deosebite, cusături fine. Mi-am luat vreo şapte pernuţe de la ei. Nu mai zic că am fost în extaz azi cât le-am aranjat în fel şi chip până le-am găsit formula ideală în care să stea. Cu alte simţuri mă mai pot amăgi, dar vizualul nu se pupă niciodată la mine cu „merge şi aşa”. Ori merge bine, ori ba.

Mă declar mulţumită. Aşa că m-am tolănit regeşte între noile perne de pe canapea, în continuarea companiei lui Mario Vargas Lliosa şi cu un pahar de rose parfumat. Merit, nu?! Cheers!

Imaginea serii @Rodney Smith

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Copyrighted Image